Bramborovo-celerové placičky
40 min.
Ingredience
- 250gramůCeler bulvový
- 800gramůBrambory
- 60gramůMouka polohrubá
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžičkySůl
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 2kusyCibulka jarní
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer a brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme polohrubou a hrubou mouku, sůl, utřený česnek, pepř, vyšlehaná vejce, mléko, čerstvou, nadrobno pokrájenou jarní cibulku a směs dobře promícháme.
- 2V pánvi si rozpálíme olej na správnou teplotu. Těsto nabíráme malou naběračkou a lijeme na rozpálený tuk. Smažíme je z každé strany dozlatova přibližně po 2–3 minutách z každé strany. Usmažené dáme na papírovou utěrku okapat, poté je hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.