Bramborovo-celerový salát
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 500gramůCeler bulvový
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyJablka
- 2lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet jablečný
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Ve slupce uvařené brambory a natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme na nudličky nakrájený celer a oloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- 3Olej promícháme s octem, solí a pepřem. Nalijeme na salát a zlehka promícháme.
- 4Salát podáváme dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.