Bramborovo-klobásové karbanátky
65 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramBrambory
- 10gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 4gramyMajoránka
- 1kusCibule
- 300gramůKlobása Dunajská
- 150gramůStrouhanka
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
59 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Zatímco se brambory vaří, dáme do mísy nasekanou petrželku, vejce, sůl, pepř, majoránku, cibuli a nadrobno nakrájenou dunajskou klobásu.
- 2Uvařené brambory slijeme, důkladně rozmačkáme a přidáme do mísy. Všechny suroviny dokonale prohněteme, z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.