Bramborovo-rybí salát s jablky
60 min.
Ingredience
- 120gramůOkurky nakládané
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 200gramůTreska aljašská
- 1litrVývar zeleninový
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 50gramůSalát hlávkový
- 200gramůJablka
- 100mililitrůMajonéza
- 6gramůHořčice plnotučná
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Mezitím v zeleninovém vývaru uvaříme rybí maso asi 10 minut, hotové vyjmeme a teplé natrháme na malé kousky, dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme.
- 2Brambory i vejce nakrájíme na malé kostičky a přidáme k masu, stejně tak i nakládané okurky a jablka, vše důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, octem a na závěr vmícháme majonézu. Ozdobíme listem salátu a dáme do lednice vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.