Bramborový gratin
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSýr Eidam uzený 45%
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř, utřený česnek a nasekanou petrželku. Vše promícháme a dáme do zapékací mísy.
- 2Rajčatový protlak smícháme se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme brambory a v horké troubě zapečeme.
- 3Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.