Bramborový gratin

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř, utřený česnek a nasekanou petrželku. Vše promícháme a dáme do zapékací mísy.
  • 2
    Rajčatový protlak smícháme se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Směsí zalijeme brambory a v horké troubě zapečeme.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.