Bramborový gratin dauphinois s houbami

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory a nastrouháme na tenké plátky. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. Žampiony rovněž očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Troubu rozpálíme na 180 °C. Zapékací formu vytřeme rozpůleným stroužkem česneku a vymastíme máslem. Brambory promícháme s pórkem, ochutíme solí, pepřem a muškátem a navrstvíme do formy. Navrch dáme houby.
  • 3
    Mléko smícháme s creme fraiche, osolíme, opepříme a přelijeme jím houby. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami ze zbylého másla a pečeme cca 1 hodinu. Brambory musí být měkké a povrch gratinu zhnědnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.