Bramborový gratin s cuketou a žampiony
95 min.
Ingredience
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůMléko polotučné
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůBrambory
- 700gramůCuketa
- 1kusPažitka
- 15gramůBadyán
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3V kastrole rozpálíme česnekový olej a 50 g másla a přidáme žampiony, které 5 minut restujeme.
- 4Poté přimícháme mléko, smetanu, 3 ks badyánu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
- 5Brambory a cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu. Kastrol zakryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
- 6Zapékací misky vymažeme máslem a směs z kastrolu do ní přelijeme, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Po upečení ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.