Bramborový gratin s cuketou a žampiony

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    V kastrole rozpálíme česnekový olej a 50 g másla a přidáme žampiony, které 5 minut restujeme.
  • 4
    Poté přimícháme mléko, smetanu, 3 ks badyánu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
  • 5
    Brambory a cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu. Kastrol zakryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
  • 6
    Zapékací misky vymažeme máslem a směs z kastrolu do ní přelijeme, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Po upečení ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.