Bramborový gratin se sýrem

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
72 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
159 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve vrstvách je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 2
    V kastrůlku přivedeme k varu smetanu smíchanou s muškátovým oříškem a rozpůlenými stroužky česneku. Odstavíme z plotny a přidáme nasekané ančovičky.
  • 3
    Smetanou zalijeme brambory a povrch poklademe kousky másla. Mísu přikryjeme alobalem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 70 minut.
  • 4
    10 minut před koncem pečení alobal odstraníme a gratin dopečeme dozlatova.
  • 5
    Podáváme se salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k různě upraveným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.