Bramborový guláš s houbami
50 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 100gramůTuk
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1,5gramyKmín celý
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůSůl
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 30gramůHouby sušené
- 1litrVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 1800gramůBrambory
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu.
- 2Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí krátce podusíme.
- 3Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Potom houby podusíme doměkka, scedíme, překrájíme a přidáme je do základu.
- 4Z másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a vlijeme do částečně podušených brambor s houbami.
- 5Nakonec pokrm dochutíme utřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.