Bramborový guláš s uzeninou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme.
  • 3
    Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme.
  • 4
    Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka.
  • 5
    Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 18. 10. 2015
Bramborový guláš s uzeninou
Moc dobrý gulášek, dala jsem jenom o trochu více vývaru, ale hustotu si zvolí každý sám. Většinou nepoužívám salám ale nějaké klobásy, které před přidáním krátce osmahnu na lžičce tuku.🙂