Bramborový guláš s uzeninou
50 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůTuk
- 1gramKmín celý
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSůl
- 0,5gramMajoránka
- 500gramůSalám jemný
- 1800gramůBrambory
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 200gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme.
- 3Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme.
- 4Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka.
- 5Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 18. 10. 2015
Bramborový guláš s uzeninou
Moc dobrý gulášek, dala jsem jenom o trochu více vývaru, ale hustotu si zvolí každý sám. Většinou nepoužívám salám ale nějaké klobásy, které před přidáním krátce osmahnu na lžičce tuku.🙂