Bramborový hrnec se slaninou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené brambory slijeme.
  • 2
    Očištěné fazolky nakrájíme na kousky dlouhé asi 6cm. Slaninu nakrájíme na plátky. Obojí povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a udržujeme teplé.
  • 3
    Oloupané hrušky zbavíme jádřinců. Půlky hrušek přidáme k fazolím a slanině a necháme táhnout. Podle chuti opepříme. Potom hrušky vyjmeme a necháme stranou.
  • 4
    Do nahřáté mísy urovnáme vařené brambory, doprostřed vložíme fazolky a na ně upravíme hrušky a slaninu. Přelijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.