Bramborový hrnec se slaninou
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůAnglická slanina
- 500gramůHrušky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené brambory slijeme.
- 2Očištěné fazolky nakrájíme na kousky dlouhé asi 6cm. Slaninu nakrájíme na plátky. Obojí povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a udržujeme teplé.
- 3Oloupané hrušky zbavíme jádřinců. Půlky hrušek přidáme k fazolím a slanině a necháme táhnout. Podle chuti opepříme. Potom hrušky vyjmeme a necháme stranou.
- 4Do nahřáté mísy urovnáme vařené brambory, doprostřed vložíme fazolky a na ně upravíme hrušky a slaninu. Přelijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.