Bramborový italský salát
50 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 4lžíceJogurt bílý
- 4lžíceMajonéza
- 8kusůRajčata sušená sterilovaná
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1363 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
87 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
37 g
Cukr
303 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme brambory a dáme je do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pokrájíme sušená rajčata na plátky. V misce smícháme majonézu, jogurt, sůl, pepř. Promícháme se sušenými rajčaty a nasekanou petrželkou.
- 2Brambory necháme vychladnout, jsou-li velké, překrojíme je na špalíky. Přelijeme je zálivkou a promícháme.
- 3Salát dáme vychladnout do lednice, a poté podáváme jako přílohu nebo jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Bramborový italský salát
Skvělý salát 😉