Bramborový koláč s houbami
120 min.

Ingredience
- 1500gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůHouby čerstvé
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůZakysaná smetana
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
15 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Houby pokrájíme na slabé proužky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, lístky rozmarýnu posekáme na jemno. Do kastrůlku vložíme houby, přilijeme vývar, zakysanou smetanu a 10 minut povaříme. Odstavíme, přimícháme cibuli, česnek, rozmarýn, citronovou šťávu a necháme vychladnout. Nalijeme na brambory, přidáme vejce, sůl, pepř a vymícháme těsto. Formu vymažeme máslem, naplníme bramborovým těstem, zakryjeme alobalem a pečeme při 180°C zhruba 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.