Bramborový koláč s mandlemi a tvarohovou nádivkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
54 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme brambory, rozpuštěné a vychladlé máslo, mleté mandle, práškovou vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na dva díly. Jeden potřeme tvarohovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta, nakrájíme na obdélníčky, posypeme cukrem a podáváme.
  • 3
    Na nádivku utřeme máslo, přidáme cukr, tvaroh a marmeládu a důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.