Bramborový koláč s mandlemi a tvarohovou nádivkou
60 min.
Ingredience
- 360gramůBrambory
- 2gramyCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMandle
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaVanilkový lusk
- Nádivka
- 300gramůTvaroh jemný
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2gramyCukr moučkový
- 40gramůMarmeláda malinová
- Na plech
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
54 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme brambory, rozpuštěné a vychladlé máslo, mleté mandle, práškovou vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na dva díly. Jeden potřeme tvarohovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta, nakrájíme na obdélníčky, posypeme cukrem a podáváme.
- 3Na nádivku utřeme máslo, přidáme cukr, tvaroh a marmeládu a důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.