Bramborový koláč s paprikami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, nakrájené vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme vejce, posekané bylinky, prolisovaný česnek, máslo, všechno rozšťoucháme na řidší těsto.
  • 2
    Těsto vložíme na vymazaný plech, rozprostřeme po celé ploše a pečeme při maximální teplotě 10 minut. Plech z trouby vyjmeme, těsto potřeme rajčatovým protlakem, na koláč poté rovnoměrně klademe drcená nakládaná rajčata, proužky zelené i žluté papriky, plátky žampiónů a rozpůlené olivy.
  • 3
    Na povrchu ozdobíme plátky Mozzarelly a vrátíme plech do trouby. Koláč pečeme dalších 20 minut.
  • 4
    Podáváme pokrájený na kousky a posypaný bylinkami jako hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.