Bramborový koláč s pórkem a slaninou
85 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 350gramůListové těsto
- 300gramůPórek
- 600gramůBrambory
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůSýr Ricotta
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
50 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a očištěný pórek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky.
- 2Rozválíme listové těsto, vložíme do rozevírací formy a okraje zdvihneme. Na dně těsto propícháme vidličkou, předpečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 3Cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme brambory a opékáme 10 minut. Vmícháme pórek, pečeme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu, do brambor vmícháme nastrouhaný sýr, Ricottu a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše rozložíme na předpečený korpus. Koláč polijeme vejci rozšlehanými se smetanou, solí, pepřem a paprikou.
- 4Pečeme při 200 stupních Celsia asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.