Bramborový koláč s uzenou rybou
75 min.

Ingredience
- 3lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 900gramůTreska uzená
- 6decilitrůMléko nízkotučné
- 2kusyBobkový list
- 115gramůŽampiony čerstvé
- 115gramůHrášek
- 115gramůKukuřice
- 675gramůBrambory
- 5lžicJogurt krémový bílý natur
- 4lžícePetržel - nať
- 60gramůLosos uzený
- 25gramůSýr Eidam uzený 45%
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pánve dáme rybu a přidáme bobkové listy a mléko, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme pokrájené žampiony, zrna kukuřice, hrášek a povaříme 7 minut. Odstavíme pánev a necháme směs vychladnout.
- 2Do hrnce dáme oloupané a pokrájené brambory na kostky, zalijeme je vodou, přivedeme vodu k varu a 8 minut vaříme. Scedíme je, necháme okapat a rozmačkáme na kaši. Vmícháme do nich petrželku a jogurt, osolíme, opepříme a dáme stranou.
- 3Vyndáme rybu z pánve, zbavíme ji kůže a dáme do zapékací mísy. Tekutinu, ve které se vařila, uschováme.
- 4Zeleninu scedíme, uschováme tekutinu a zeleninu přidáme k rybě do zapékací mísy. Smícháme trochu uschované tekutiny se solamylem a vymícháme pastu. Zbytek tekutiny přilijeme do zapékací mísy a přidáme i pastu. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Vyhodíme bobkové listy.
- 5Omáčkou přelijeme rybu a zeleninu a promícháme. Na rybu dáme bramborovou kaši, zasypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.