Bramborový koláč se špenátem a krůtí šunkou
80 min.
Ingredience
- Na vytření a vyložení formy
- Ostatní ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 200gramůSýr balkánský
- 1kusRajčata sušená sterilovaná
- 350gramůŠunka krůtí
- 150gramůŘecký jogurt
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl mořská
- Vařený špenát
- 1litrVoda pitná
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Dortovou formu vytřeme olejem.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, jakmile se začne vařit, vložíme do ní omyté čerstvé špenátové listy. Vaříme je jen 30 sekund, poté vytáhneme sítem a necháme dobře okapat, pak listy pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužky pokrájíme nadrobno. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme špenát, ochutíme ho solí, pepřem a pod poklicí krátce podusíme. Pánev odstavíme z plotny, po chvíli ke špenátu přimícháme rozšlehaná vejce, zakysanou smetanu, jogurt, čerstvý sýr, na nudličky pokrájené sušené rajče a na kostičky pokrájenou krůtí šunku a vše promícháme.
- 3Oloupané větší brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3-4mm, které v míse promícháme se solí a kmínem, poté bramborami vyložíme dno i boky formy.
- 4Špenátovou směs vyklopíme do formy a vložíme ji do středu předehřáté formy. Koláč pečeme dozlatova přibližně 45-55 minut, okraje koláče by měly být až zlatohnědé s křupavou kůrkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.