Bramborový koláč se sýrem

90 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a olej a postupně s přidáváním vody podle potřeby uhněteme hladké nelepivé těsto a necháme odpočinout.
  • 2
    Mezitím dáme vařit brambory ve slupce, vaříme na mírném ohni, dokud nejsou úplně měkké. Z těsta vyválíme dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku. Brambory slijeme a ještě teplé oloupeme, v míse je rozmačkáme šťouchadlem, přidáme strouhaný sýr, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a nasypeme do pekáčku. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 30 minut. Podáváme nejlépe vlahé nebo téměř studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.