Bramborový koláč se sýrem
90 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kilogramBrambory
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva a olej a postupně s přidáváním vody podle potřeby uhněteme hladké nelepivé těsto a necháme odpočinout.
- 2Mezitím dáme vařit brambory ve slupce, vaříme na mírném ohni, dokud nejsou úplně měkké. Z těsta vyválíme dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku. Brambory slijeme a ještě teplé oloupeme, v míse je rozmačkáme šťouchadlem, přidáme strouhaný sýr, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a nasypeme do pekáčku. Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 30 minut. Podáváme nejlépe vlahé nebo téměř studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.