Bramborový krém s mandlemi
70 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a ve slupce je 40 minut pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů Celsia.
- 2Mezitím na lžíci másla orestujeme mandle a dáme je vychladnout. Polovinu mandlí rozmixujeme na pyré, zbytek nasekáme nahrubo.
- 3Opláchneme kopr, nasekáme nahrubo. Okurku oloupeme, podélně ji překrojíme napůl a lžičkou vydlabeme jádra. Okurku nakrájíme na drobné kostičky.
- 4Brambory necháme krátce vychladnout, překrojíme napůl a lžičkou vydlabeme dužinu.
- 5Vyškrabané brambory vidličkou rozmícháme se zbytkem másla, smícháme s nasekanými a rozmixovanými mandlemi, do směsi přimícháme nakrájenou okurku a kopr. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.