Bramborový krém s mandlemi

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a ve slupce je 40 minut pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů Celsia.
  • 2
    Mezitím na lžíci másla orestujeme mandle a dáme je vychladnout. Polovinu mandlí rozmixujeme na pyré, zbytek nasekáme nahrubo.
  • 3
    Opláchneme kopr, nasekáme nahrubo. Okurku oloupeme, podélně ji překrojíme napůl a lžičkou vydlabeme jádra. Okurku nakrájíme na drobné kostičky.
  • 4
    Brambory necháme krátce vychladnout, překrojíme napůl a lžičkou vydlabeme dužinu.
  • 5
    Vyškrabané brambory vidličkou rozmícháme se zbytkem másla, smícháme s nasekanými a rozmixovanými mandlemi, do směsi přimícháme nakrájenou okurku a kopr. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.