Bramborový kuba s krupkami
120 min.
Ingredience
- 4lžíceHouby sušené
- 500gramůKrupky trhané
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
4 g
Cukr
64 mg
Postup přípravy
- 1Omyté suché hříbky dáme do mísy, zalijeme je 2-3 dl vody a necháme ji minimálně 30 minut namočené.
- 2Dobře omyté krupky dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Vaříme je asi 35-40 minut. Omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce ve zbylé vodě. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Uvařené krupky dáme do síta, necháme je okapat a přidáme k bramborům. Namočené houby scedíme a též je necháme v sítu okapat. Poté je nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy k bramborům. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem. Přilijeme mléko a směs důkladně promícháme.
- 3Pekáček vytřeme 3 lžícemi sádla. Bramborovou směs dáme do pekáčku, povrch uhladíme, potřeme roztopeným sádlem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190-200°C přibližně 35-45 minut do zlatohněda. Kubu nakrájíme na porce a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.