Bramborový kuba s krupkami

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
4 g
Cukr
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté suché hříbky dáme do mísy, zalijeme je 2-3 dl vody a necháme ji minimálně 30 minut namočené.
  • 2
    Dobře omyté krupky dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Vaříme je asi 35-40 minut. Omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce ve zbylé vodě. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Uvařené krupky dáme do síta, necháme je okapat a přidáme k bramborům. Namočené houby scedíme a též je necháme v sítu okapat. Poté je nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy k bramborům. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem. Přilijeme mléko a směs důkladně promícháme.
  • 3
    Pekáček vytřeme 3 lžícemi sádla. Bramborovou směs dáme do pekáčku, povrch uhladíme, potřeme roztopeným sádlem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190-200°C přibližně 35-45 minut do zlatohněda. Kubu nakrájíme na porce a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.