Bramborový mexický salát
40 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1kusAvokádo
- 1lžičkaOlej olivový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika žlutá
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vaříme 15 minut plátky brambor, poté necháme okapat a dáme vychladnout.
- 2Avokádo rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecku, dužinu rozmačkáme. K avokádové dužině přidáme citronovou šťávu, olivový olej, nasekanou cibuli, česnek a promícháme. Přikryjeme fólií a odložíme stranou.
- 3Smícháme nasekanou chilli papričku, nakrájená rajčata na plátky, žlutou papriku a přidáme s plátky brambor na salátovou mísu.
- 4Avokádovou směs nandáme na salát, posypeme koriandrem, osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.