Bramborový nákyp

100 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
647 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory upečeme na plechu v troubě, oloupeme je a prolisujeme.
  • 2
    Přidáme máslo, sůl, žloutky rozmíchané se smetanou a tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Hmotu naplníme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a povrch pokropíme máslem.
  • 4
    Nákyp pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Upečený vyklopíme na mísu a zdobíme petrželkou. Podáváme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.