Bramborový nákyp
100 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
647 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory upečeme na plechu v troubě, oloupeme je a prolisujeme.
- 2Přidáme máslo, sůl, žloutky rozmíchané se smetanou a tuhý sníh z bílků.
- 3Hmotu naplníme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a povrch pokropíme máslem.
- 4Nákyp pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Upečený vyklopíme na mísu a zdobíme petrželkou. Podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.