Bramborový nákyp s ananasem
65 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2kusyKapie
- 1kusChilli paprička
- 1kusAnanas
- 150gramůSýr Parmezán
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvařené brambory scedíme, nakrájíme na stejné plátky. Naskládáme je do pečící formy vymazané máslem, posypeme solí, pepřem,
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na tenké proužky nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky pokrájený česnek. Vložíme mleté maso, přidáme na tenké plátky rozkrájenou kapii, drobně nasekanou chilli papričku, vše dohromady podusíme. Masovou směs rozložíme na brambory. Smetanu rozkvedláme s vejci, přelijeme povrch mletého masa.
- 3Ananas oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a skládáme na maso. Posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.
- 4Hotové jídlo dělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.