Bramborový nákyp s cibulí
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2lžíceSlunečnice - semena
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceOvesné vločky
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
- 2Na dno máslem vymaštěné zapékací mísy urovnáme plátky oloupané cibule, na ně navrstvíme plátky brambor a posypeme slunečnicovými semínky.
- 3Mléko rozšleháme s vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- 4Pokrm v míse posypeme ovesnými vločkami a strouhankou a zalijeme připravenou mléčnou směsí.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut. Po 30 minutách můžeme mísu přikrýt alobalem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.