Bramborový nákyp s cibulí

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
  • 2
    Na dno máslem vymaštěné zapékací mísy urovnáme plátky oloupané cibule, na ně navrstvíme plátky brambor a posypeme slunečnicovými semínky.
  • 3
    Mléko rozšleháme s vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
  • 4
    Pokrm v míse posypeme ovesnými vločkami a strouhankou a zalijeme připravenou mléčnou směsí.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut. Po 30 minutách můžeme mísu přikrýt alobalem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.