Bramborový nákyp s feferonkami

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme pod pokličkou v menším množství vody a prolisujeme je.
  • 2
    Očištěné feferonky nasekáme na jemno, salám pokrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli na kroužky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cibuli, feferonky a salám, smažíme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Potom vše přendáme do mísy, promícháme s vejci a bramborami, dochutíme.
  • 4
    Velkou dortovou formu vymažeme máslem a naplníme ji připravenou směsí. Povrch uhladíme, navrch poklademe očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia 20 - 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.