Bramborový nákyp s jablky a mletým masem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na malé kostky, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. Potom je scedíme a necháme k dalšímu použití.
  • 2
    Mleté maso vložíme do misky, přidáme namočenou housku, vejce, prolisovaný česnek a vypracujeme těsto. Jablka pokrájíme na malé kousky, které spolu s brambory přimícháme do směsi. Podle vlastní chuti dosolíme, opepříme, vše dohromady ještě jednou promícháme.
  • 3
    Směs přeložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka krájenou papriku. Vložíme do trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 25 - 30 minut.
  • 4
    Teplý nákyp nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.