Bramborový nákyp s jablky a mletým masem
45 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kusŽemle tuková
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 250gramůJablka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůPaprika zelená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté brambory nakrájíme na malé kostky, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. Potom je scedíme a necháme k dalšímu použití.
- 2Mleté maso vložíme do misky, přidáme namočenou housku, vejce, prolisovaný česnek a vypracujeme těsto. Jablka pokrájíme na malé kousky, které spolu s brambory přimícháme do směsi. Podle vlastní chuti dosolíme, opepříme, vše dohromady ještě jednou promícháme.
- 3Směs přeložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka krájenou papriku. Vložíme do trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 25 - 30 minut.
- 4Teplý nákyp nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.