Bramborový nákyp s masem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Rajčatový protlak, mletou papriku a kořenící pastu rozmícháme s trochou vody. Zapékací mísu vymastíme olejem a vložíme do ní plátky masa, obložíme cibulí a zalijeme kořenící směsí. Maso pečeme v troubě 30 minut, podléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme rajčata a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Brambory a rajčata dáme k masu a pečeme dalších 30 minut. Opláchneme petrželku a nasekáme ji. Bramborový nákyp podáváme sypaný petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.