Bramborový nákyp s masem
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOlej olivový
- 750gramůBrambory
- 200gramůRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaHarissa pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Rajčatový protlak, mletou papriku a kořenící pastu rozmícháme s trochou vody. Zapékací mísu vymastíme olejem a vložíme do ní plátky masa, obložíme cibulí a zalijeme kořenící směsí. Maso pečeme v troubě 30 minut, podléváme vypečenou šťávou.
- 3Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme rajčata a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 4Brambory a rajčata dáme k masu a pečeme dalších 30 minut. Opláchneme petrželku a nasekáme ji. Bramborový nákyp podáváme sypaný petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.