Bramborový nákyp s mrkví

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
557 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Oloupanou mrkev nakrájíme na proužky.
  • 2
    Brambory s mrkví střídavě navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s mlékem, osolíme, opepříme a směsí zeleninu zalijeme. Posypeme nastrouhaným sýrem a navrch položíme vločky másla.
  • 3
    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.