Bramborový nákyp s mrkví
60 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1lžíceBazalka
- 300gramůMrkev kořen
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
557 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Oloupanou mrkev nakrájíme na proužky.
- 2Brambory s mrkví střídavě navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s mlékem, osolíme, opepříme a směsí zeleninu zalijeme. Posypeme nastrouhaným sýrem a navrch položíme vločky másla.
- 3Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.