Bramborový nákyp s oříšky

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme ve vývaru do měkka. Scedíme je a na jemno rozmačkáme.
  • 2
    Žloutky rozšleháme s mlékem, spolu s nasekanou cibulí a majoránkou vmícháme do bramborové kaše. Z bílků ušleháme pevný sníh, naneseme na kaši.
  • 3
    Smícháme nastrouhanou Goudu, mleté oříšky, mouku, špetku soli, pepř a římský kmín. Směsí posypeme bílkový sníh, vše zamícháme do kaše.
  • 4
    Nákypovou formu vymažeme 20 g másla a naplníme bramborovou hmotou. Navrch položíme zbylé máslo ve vločkách.
  • 5
    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut a podáváme jej ve formě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.