Bramborový nákyp s oříšky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůBrambory
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaMajoránka
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 50gramůOřechy lískové
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme ve vývaru do měkka. Scedíme je a na jemno rozmačkáme.
- 2Žloutky rozšleháme s mlékem, spolu s nasekanou cibulí a majoránkou vmícháme do bramborové kaše. Z bílků ušleháme pevný sníh, naneseme na kaši.
- 3Smícháme nastrouhanou Goudu, mleté oříšky, mouku, špetku soli, pepř a římský kmín. Směsí posypeme bílkový sníh, vše zamícháme do kaše.
- 4Nákypovou formu vymažeme 20 g másla a naplníme bramborovou hmotou. Navrch položíme zbylé máslo ve vločkách.
- 5Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut a podáváme jej ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.