Bramborový nákyp s rukolou
80 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2litryVoda pitná
- 1000gramůBrambory
- 3kusyŠalotka
- 90gramůMáslo bylinkové
- 20gramůRukola
- 250gramůTvaroh jemný
- 50gramůSýr Parmezán
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
456 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy.
- 2Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla. Přidáme ji k bramborám, promícháme a přidáme tvaroh, nastrouhaný sýr, omytou a nasekanou rukolu a vše ještě dobře promícháme.
- 3Do bramborové hmoty vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 4Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a naplníme bramborovým těstem. Nákyp pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.