Bramborový nákyp s rukolou

80 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
456 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy.
  • 2
    Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla. Přidáme ji k bramborám, promícháme a přidáme tvaroh, nastrouhaný sýr, omytou a nasekanou rukolu a vše ještě dobře promícháme.
  • 3
    Do bramborové hmoty vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a naplníme bramborovým těstem. Nákyp pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.