Bramborový nákyp se špenátem
42 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůŠpenátový protlak mražený
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, překrojíme na půlky, vaříme v tlakovém hrnci cca 7 minut, poté slijeme, necháme odpařit a prolisujeme.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobno, česnek prolisujeme. V hrnci zahřejeme 20 g másla, cibuli na něm podusíme.
- 3Potom přidáme rozmražený špenát, česnek, majoránku, sůl, muškátový oříšek, vodu a za stálého míchání dusíme směs přibližně 5 minut.
- 4Žloutky se špenátem vmícháme do brambor, dle potřeby dochutíme. Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme ho do nákypu.
- 5Formu na pečení vymažeme máslem a dáme do ní bramborovou směs. Zbylé máslo nakrájíme na vločky a dáme na povrch nákypu.
- 6Nákyp dáme do předehřáté trouby na 200°C a zapékáme asi 6 minut. Podáváme ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.