Bramborový řízek
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 800gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1litrVoda pitná
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a horké rozmačkáme.
- 2Přidáme nakrájenou cibuli i s natí, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř. Vypracujeme těsto.
- 3Z těsta tvoříme karbanátky a smažíme je v pánvi na rozpáleném sádle.
- 4Upečené řízky posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.