Bramborový salát po francouzsku
35 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1kusPaprika červená
- 1lžíceOlej olivový
- 80mililitrůMajonéza
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
873 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané, na kostičky nakrájené brambory zalijeme studenou vodou a vaříme je asi 15 minut doměkka. Potom je prolijeme studenou vodou a osušíme.
- 2Omytou celerovou nať a očištěnou papriku zbavenou semen nakrájíme na malé kostičky.
- 3Brambory, celerovou nať a papriku vložíme do mísy, přidáme olej, majonézu, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
- 4Před podáváním salát podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.