Bramborový salát s artyčoky
25 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 320gramůArtyčoky sterilované
- 80gramůAnglická slanina
- 150gramůPaprika červená
- 80gramůRoketa
- 15mililitrůBalsamico ocet
- 15mililitrůVíno bílé
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůCibule červená
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.