Bramborový salát s artyčoky

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky, vsypeme do mísy, osolíme a opepříme. Artyčoky scedíme, trochu pokrájíme a vložíme do pánve s rozehřátou polovinou oleje, poté smažíme asi 3 minuty. Artyčoky následně vyjmeme a přidáme k bramborám. Do pánve přilijeme zbytek oleje, oloupanou cibuli krájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, poté ji spolu s cibulí vsypeme do pánve. Zpěníme, přidáme na proužky nakrájenou papriku bez jádřince a smažíme do křupava. Obsah pánve přidáme do salátu, posypeme posekanou roketou, zakápneme balsamico octem, bílým vínem, promícháme a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.