Bramborový salát s cibulí a ředkvičkami
20 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 120gramůCibule
- 80gramůŠalotka
- 250gramůŘedkvička
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůOcet vinný červený
- 10gramůHořčice
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, bílou cibuli se šalotkou nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, ředkvičky nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno.
- 2Do mísy vsypeme brambory, cibuli, šalotku, ředkvičky, sůl, mletý pepř a důkladně promícháme.
- 3Smícháme ocet, olej, vývar, hořčici a salát zalijeme. Už jen lehce promícháme a před podáváním posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.