Bramborový salát s cuketou a ředkvičkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný celer povaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Spolu s oloupanými bramborami nakrájenými na kostičky vsypeme do mísy. Omytou cuketu nadrobno nakrájíme a necháme několik hodin uležet v nálevu z 200ml vody, octa, cukru a lžičky soli. Vyjmeme z nálevu a přidáme do mísy k celeru a bramborám. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky a vsypeme k zelenině spolu s očištěnou, na nudličky nakrájenou paprikou a oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vše promícháme s jogurtem a nasekanou pažitkou. Nakonec salát podle chuti osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ozdobíme jimi hotový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.