Bramborový salát s cuketou a ředkvičkami
55 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůCuketa
- 1kusCeler bulvový
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 5kusůŘedkvička
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1lžícePažitka
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer povaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Spolu s oloupanými bramborami nakrájenými na kostičky vsypeme do mísy. Omytou cuketu nadrobno nakrájíme a necháme několik hodin uležet v nálevu z 200ml vody, octa, cukru a lžičky soli. Vyjmeme z nálevu a přidáme do mísy k celeru a bramborám. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky a vsypeme k zelenině spolu s očištěnou, na nudličky nakrájenou paprikou a oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vše promícháme s jogurtem a nasekanou pažitkou. Nakonec salát podle chuti osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ozdobíme jimi hotový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.