Bramborový salát s fazolkami a tuňákem
45 min.
Ingredience
- 150gramůSalát hlávkový
- 300gramůRajčata
- 80gramůOlivy nakládané
- 120gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 250gramůTuňák v oleji
- 100gramůSardelová očka
- Na brambory
- 250gramůBrambory
- 700mililitrůVoda pitná
- Na vejce
- 4kusyVejce slepičí
- 700mililitrůVoda pitná
- Na zálivku
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 170gramůHořčice francouzská
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve vodě ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.
- 2Salát rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí měsíčky. Nakládané fazolky scedíme a necháme okapat. Tuňáka, sardelová očka a olivy slijeme. Zálivku připravíme z hořčice, do které pomalu za stálého míchání vléváme olej, a ochutíme solí, pepřem a octem.
- 3Do mísy se zálivkou přidáme brambory, vejce, rajčata, fazolky, tuňáka, sardelová očka a olivy a lehce promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.
- 4Salát servírujeme v míse, kterou jsme vyložili osušenými listy salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.