Bramborový salát s fazolkami a tuňákem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve vodě ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Salát rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí měsíčky. Nakládané fazolky scedíme a necháme okapat. Tuňáka, sardelová očka a olivy slijeme. Zálivku připravíme z hořčice, do které pomalu za stálého míchání vléváme olej, a ochutíme solí, pepřem a octem.
  • 3
    Do mísy se zálivkou přidáme brambory, vejce, rajčata, fazolky, tuňáka, sardelová očka a olivy a lehce promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.
  • 4
    Salát servírujeme v míse, kterou jsme vyložili osušenými listy salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.