Bramborový salát s hovězím masem
35 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí zadní vařené
- 80gramůAnglická slanina
- 100gramůCibule
- 150gramůZelenina nakládaná
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 60mililitrůOcet jablečný
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, vařené maso na nudličky, cibuli nadrobno, nakládanou zeleninu scedíme, ale nálev si ponecháme, slaninu nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do výpeku přidáme maso a orestujeme. Přidáme cibuli, scezenou zeleninu, brambory, krátce osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme octem a dusíme, dokud se ocet neodpaří. Přilijeme nálev ze zeleniny, přidáme hořčici a dusíme doměkka.
- 3Jednotlivé porce posypeme petrželkou a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.