Bramborový salát s jogurtem
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 50mililitrůOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 200gramůJogurt bílý
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, po vystydnutí oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2Zálivku si připravíme ze směsi jogurtu a oleje, dochutíme octem, sekanou petrželkou, utřeným česnekem. Dle chuti dosolíme.
- 3Brambory na závěr dobře promícháme se zálivkou a dáme alespoň na hodinu odležet do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.