Bramborový salát s Mozzarellou
45 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4kusyRajčata
- 200gramůRukola
- 30gramůOříšky piniové
- 500gramůBrambory rané
- 4lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej salátový
- 40gramůAnglická slanina
- 125gramůMozzarella
- 2lžičkyHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě 25 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na dílky.
- 2Pinie nasucho opražíme na pánvi do zlatova. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kostičky.
- 3Smícháme ocet, hořčici, sůl a pepř a zvolna zašleháváme olej. Zálivku vmícháme do brambor.
- 4Slaninu, nakrájenou na kostičky rozškvaříme na pánvi do křupava. Brambory, omytou Rukolu, Mozzarellu a rajčata smícháme, rozdělíme na talíře. Salát posypeme piniemi a slaninou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.