Bramborový salát s parmskou šunkou
35 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka parmská
- 90gramůCibulka jarní
- 6gramůPetržel - nať
- 130gramůMajonéza
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1737 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
130 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
22 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Necháme uvařit ve vroucí osolené vodě do změknutí. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nastrouháme na hrubší kousky. Cibulku a petržel omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky. Šunku nakrájíme na menší nudličky. Majonézu smícháme s hořčicí a citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 2Pánev rozpálíme s olejem a osmahneme na ní kousky šunky do křupava. Brambory smícháme s cibulkou, petrželí a vejci. Přimícháme opečenou šunku, osolíme a opepříme dle potřeby. Salát na závěr přelijeme připraveným dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.