Bramborový salát s plněnými vejci
45 min.
Ingredience
- Na majonézu
- 150gramůMajonéza
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 40mililitrůVíno bílé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPetržel - nať
- Na plněná vejce
- 4kusyVejce slepičí
- 1000mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl
- Na salát
- 150gramůBrambory
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 60gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 80gramůOkurky nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůMajonéza
- 1000mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu, brambory a vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Uvařená vejce oloupeme, vyjmeme žloutky a vložíme do mísy. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky,odložíme do jiné mísy. Cibuli nakrájíme na jemno, hrášek slijeme, necháme okapat.
- 2Brambory se zeleninou, cibulí a hráškem osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené okurky a vmícháme majonézu. Salát dobře promícháme.
- 3Žloutky v misce utřeme se solí,přimícháme hořčici, smetanu, cukr a získáme hladký krém.
- 4Žloutkovou směsí naplníme bílky. Servírovací mísu vyložíme bramborovým salátem, poklademe plněnými vejci, přelijeme ochucenou majonézou, kterou připravíme smícháním majonézy se smetanou, vínem, solí, pepřem, cukrem a drobně posekanou petrželovou natí
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.