Bramborový salát s řeckým jogurtem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě 15 minut. Poté je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme slupku.
  • 2
    Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme med s 1 lžící citronové šťávy, přidáme nakrájenou cibuli.
  • 3
    V další misce smícháme řecký jogurt s hořčicí, 1 lžící citronové šťávy a sezamovou pastou, osolíme. Brambory dáme do mísy k cibuli, přidáme ochucený řecký jogurt, nakrájenou petrželku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Salát necháme asi 30 minut odležet v chladničce, a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.