Bramborový salát s ředkvičkami a okurkami
20 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 400mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusOkurka salátová
- 10kusůŘedkvička
- 200gramůZakysaná smetana
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKerblík
- 100gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme a po částečném vychladnutí pokrájíme na plátky, zalijeme teplým vývarem. Necháme 10 minut rozležet a vychladnout. Omytou okurku i se slupkou nastrouháme na tenká kolečka, umyté ředkvičky nakrájíme na plátky, šunku krájíme na nudličky, vše vmícháme do brambor.
- 2Ze smetany, soli, pepře, citronové šťávy a nasekaných bylinek umícháme hladkou omáčku, opepříme, promícháme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.