Bramborový salát s růžičkovou kapustou
30 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta růžičková
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůŠalotka
- 40mililitrůOcet vinný
- 80gramůOlej olivový extra panenský
- 20gramůPetržel kudrnka
- 20gramůPažitka
- 50mililitrůVoda pitná
- 5gramůHořčice
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, růžičkovou kapustu omyjeme, otřepeme a rozkrájíme na půlky, šalotku nakrájíme nadrobno, pažitku s petrželkou posekáme najemno.
- 2Kapustu vsypeme do pánve s rozpáleným máslem a 5 minut smažíme ze všech stran. Podlijeme troškou vody a dusíme zvolna 10 minut. Kapustu necháme vychladnout, nasypeme do salátové mísy, přimícháme brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a promícháme. V malé misce smícháme šalotku s octem, hořčicí, bylinkami, panenským olejem a tuto zálivku přilijeme do salátové mísy. Zlehka promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.