Bramborový salát s uzenou makrelou
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 6kusůŘedkvička
- 100gramůMakrela uzená
- 1kusCibule
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 0,13litrVývar zeleninový
- 2lžičkyHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Poté je slijeme, necháme okapat, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 3Na marinádu smícháme vývar, ocet, olej, hořčici, sůl, pepř, cukr a kostičky cibule. Marinádou přelijeme salát, vše důkladně promícháme. Salát ozdobíme natvrdo uvařeným vejcem nakrájeným na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.