Bramborový salát se sardelkami a ementálem
35 min.
Ingredience
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 800gramůBrambory
- 2kusySardelové řezy
- 3lžíceMajonéza
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
91 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, očistíme a v osolené vroucí vodě vaříme 20 minut. Česnek oloupeme a utřeme společně se sardelkami na pastu, promícháme s majonézou, olejem, citronovou šťávou a najemno nastrouhaným ementálem. Vše osolíme a opepříme.
- 2Ještě horké brambory rozpůlíme a smícháme s najemno nakrájenou šalotkou a připravenou zálivkou. Salát necháme 1 hodinu odležet v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.