Bramborový salát se slaninou a dresinkem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou a vaříme, dokud nezměknou. Uvařené necháme okapat a vychladnout, pak je oloupeme, nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Vejce dáme do hrnku, zalijeme studenou vodou. Tu přivedeme k varu a vajíčka vaříme 10 minut. Horkou vodu slijeme, vejce ochladíme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Pak oloupeme skořápky, vajíčka nakrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Slaninu pokrájíme na malé kousky, v pánvi opékáme přibližně 10 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrka, opečenou osušíme savý papírový ubrouskem a necháme vychladnout.
  • 4
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, na jemno nasekáme i šalotky, kopr a mátu.
  • 5
    Uvařené a nakrájené vychladlé brambory, usmaženou slaninu, nakrájená vajíčka, cibuli, kopr, šalotky i mátu promícháme v míse.
  • 6
    Dresing připravíme tak, že v misce smícháme majonézu, jogurt a hořčici. Pak ho po lžících přidáváme k bramborové směsi a promícháváme, podle chuti přidáme pepř a sůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.