Bramborový salát se žampiony a majonézou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nové brambory důkladně očistíme a uvaříme doměkka, vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím si připravíme zálivku. Tu smícháme z nasekané petrželky, majonézy, bílého jogurtu, citrónové šťávy z půlky malého citrónu a semínek fenyklu. Na závěr můžeme ještě nastrouhat kousek citrónové kůry z důkladně omytého citrónu.
  • 3
    Ve slané vodě uvaříme 5 minut kolečka mrkve, růžičky květáku, půlky kukuřiček a fazolky. Dáváme pozor, aby se zelenina nerozvařila.
  • 4
    Okapanou zeleninu smícháme s plátky brambor a opepříme. Podáváme v misce ozdobené kostičkami šunky, půlkami žampionů a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.