Bramborový salát se žampiony a majonézou
45 min.

Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 150gramůMajonéza
- 150gramůJogurt bílý
- 10gramůFenykl čerstvý
- 1kusMrkev kořen
- 180gramůŠunka dušená
- 230gramůKvěták
- 230gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 180gramůFazolky mražené
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory důkladně očistíme a uvaříme doměkka, vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
- 2Mezitím si připravíme zálivku. Tu smícháme z nasekané petrželky, majonézy, bílého jogurtu, citrónové šťávy z půlky malého citrónu a semínek fenyklu. Na závěr můžeme ještě nastrouhat kousek citrónové kůry z důkladně omytého citrónu.
- 3Ve slané vodě uvaříme 5 minut kolečka mrkve, růžičky květáku, půlky kukuřiček a fazolky. Dáváme pozor, aby se zelenina nerozvařila.
- 4Okapanou zeleninu smícháme s plátky brambor a opepříme. Podáváme v misce ozdobené kostičkami šunky, půlkami žampionů a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.